sabato 14 marzo 2009

Cel mai dur raliu de hard enduro din lume si ..Aron Gorog


Girando su internet...quante persone non si scoprono! Dai ex compagni di scuola elementare, a parenti mai conosciuti, e ..campioni conosciuti di persona!
Uno di loro è Aron Gorog, campione di sci (ai tempi del liceo, lui era qualche anno più grande di me, frequentavamo lo stesso liceo) e oggi scopro un sacco di cose nuove su di lui, ecco qui:


Mi spiace di non poter tradurre tutto l'articolo, ma in breve si parla di Aron che assieme ad Michel Doumolin (Belgio) ha vinto la "classe espert team" nel più duro rally di hard enduro del mondo.
Complimentoni, Aron!!! Un ragazzo nato e cresciuto a Baia Mare che ci fa onore!
Qui l'articolo in romeno:
"ARON GOROG si MICHEL DOUMOLIN au cistigat la “clasa expert team” in cel mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, desfasurat saptamina aceasta in zona Sibiului.
Raliul a debutat simbata 13 septembrie cu un show in centrul Sibiului. Au urmat apoi patru zile de enduro adevarat in care cei 219 rideri inscrisi in concurs au trebuit sa faca fata celor mai diverse conditii oferite de drumurile teoretic inaccesibile din zona montana sau obstacolelor artificiale pregatite de organizatori. Au fost strabatuti astfel 800 de kilometri iar numarul celor care au ajuns la final a scazut la 135.
Concurentii au fost grupati la editia a cincea a raliului de hard enduro in patru categorii-profesionist, expert, expert team si hobby. ARON GOROG si MICHEL DOUMOLIN s-au inscris la clasa expert team, unde din 30 de echipe care au luat starul au terminat 8. Locul intii a fost adjudecat de echipa EPA formata din belgianul Michel Domoulin si baimareanul Aron Gorog. Locul 2 a fost ocupat de o echipa din Cehia iar pe trei au venit niste olandezi.
Invingatorii au avut clasari foarte bune in toate zilele de concurs, mai putin in ultima, miercuri 17 septembrie. Dupa trei zile ei aveau teoretic prima sansa la cistigarea locului intii, dar emotiile au aparut chiar in aceasta ultima zi. Lantul motocicletei lui Michel s-a rupt si s-a blocat in jurul pinioanelor rotii spate. Pentru a repara motocicleta cei doi coechipieri de la EPA TEAM s-au chinuit mai bine de o ora, ajungind sa desfaca tot ansamblul spate, ambreajul si multe alte subansamble pentru a readuce KTM-ul lui Michel pe drum. Ei au reusit acest lucru, dar au mai pierdut minute bune din cauza unor greseli din road-book-ul competitiei care i-a condus pe un traseu gresit. La finalul zilei cei doi primesc vestea trista ca ultima zi nu conteaza pentru ei in clasamentul final, deoarece nu s-au incadrat in timpul maxim impus de organizatori pentru strabaterea traseului. Le lipseau citeva minute pentru a se incadra in acest timp si gratie avansului obtinut in celelalte zile sa cistige.
Sansa le-a suris si chiar i-a imbratisat pe cei doi. In urma analizarii contestatiilor depuse de majoritatea riderilor care s-au confruntat cu problemele de navigatie din cauza road-book-ului gresit, organizatorii au recalculat timpii tuturor. Aron si Michel au intrat la timp in sosirea ultimei zile si, cumulat, AU CISTIGAT!!!
Este cea mai importanta victorie obtinuta de aceasta tinara echipa romano-belgiana plecata din nordul tarii, Baia-Mare.
GOROG ARON si MICHEL DOUMOLIN sint doi pasionati de enduro foarte cunoscuti in acest oras. Michel este de fapt cetatean belgian dar s-a indragostit de traseele potrivite pentru enduro din muntii Maramuresului si isi dedica o buna parte din timp organizarii de trasee pentru grupuri de belgieni pe care ii aduce la Baia Mare sa descopere calare pe motocicleta frumusetea extraordinara a Maramuresului montan.
Adrian Peride, un alt cunoscut pasionat de enduro din Baia Mare este cel care a decis ca prin firma sa, EPA COMPANY sa-i sprijine pe cei doi in cursa lor din acest an la Red Bull Romaniacs. “Sintem un grup de pasionati de moto-enduro care de mai multi ani ne facem mina prin competitiile interne. Aron si Michel sint printre cei mai buni dintre noi si am hotarit sa infiintam aceasta echipa pentru a-I sustine. De altfel, multe din atributele acestui sport se regasesc si in filosofia companiei noastre. Exista multe puncte comune intre enduro si bussines: ambitie, tenacitate, perseverenta, munca in echipa, competitia.”, spunea Adrian la inceptul cursei. Acum la final Adrian a anuntat ca va organiza simbata seara o petrecere pentru cei doi invingatori in orasul in care au cei mai multi fani, Baia-Mare.
Aron Gorog si Michel Doumolin au folosit in acest concurs de hard-enduro motociclete KTM EXC 300, ultimele evolutii de la KTM, gindite de celebrul producator special pentru acest tip de concurs.

p.r.: 4media.ro/Bogdan Rosca 0727 57 60 56"
vedi anche redbullromaniacs

2 commenti:

Dolce D. ha detto...

Mmmmmmmm Kris non ho capito molto cmq il tuo blog è una finestra su un mondo che non conoscevo,a volte ci si ferma a quello che tv e giornali vogliono farci sapere di un popolo.
un bacio

kris ha detto...

Beh, anch'io ho pensato la stessa cosa...se ci si ferma a quello che tv e giornali vogliono farci sapere di un popolo si ha sempre un'idea sbagliata...La Romania ha molti valori, dalle bellezze del paese (che sorprendono per la varietà: montagna, mare, laghi, fiumi, delta ecc)alle personalità poco conosciute in Italia.